חול לחתולים
מחפשים חול לחתול שלכם? בעמוד זה תמצאו חול לחתולים במבצעים שחבל לפספס, מבצעי חול קריסטל, חול חתולים מתגבש, חול רגיל לחתולים ועוד המון סוגי חולות במבצעים הכי טובים שיש!
מהו חול לחתולים?
איזה סוגי חול יש לחתולים?דיבורים כמו חול – הכל על חול לחתולים
חברכם על ארבע שוהה בתוך הבית? אז את המאמר הזה, אתם פשוט חייבים לקרוא! מהו חול לחתולים ולמה בכלל צריך להשתמש בו? מה ההבדל בין הסוגים השונים? איך נתאים את החול לחתול וכיצד נשמור על בית נקי ובריא? "המחסן של חיים" עושה לכם סדר!
אם אתם נמנים על אוהבי החתולים, אתם כבר יודעים שכל חתול הוא עולם ומלואו: בצבע, בגודל, במזג וגם בהרגלים. ישנם חתולים שחיים בחצר, כאלו שבבית וגם כאלה שזוכים להנות משני העולמות. אם החתול שלכם אוהב להתפנק על הספות והוא דייר קבע בבית – אתם וודאי כבר יודעים שחוץ ממיטה, מזון ופינוקים – עליכם לדאוג גם למקום שבו יוכל החתול לעשות את צרכיו, או במילים אחרות – ארגז חול לחתולים.
נאמן לתדמיתו הנקייה והנבונה ולרוב - ללא שנחנך אותו לכך - החתול ימצא את הארגז בעצמו, יעשה שם את צרכיו ויכסה אותם בחול (על מקרים שבהם החתול בוחר שלא להתפנות בארגז – נדבר בהמשך). אבל למה צריך להשקיע בקניית חול חתולים מיוחד ולא לאסוף חול רגיל? איך בוחרים את חול החתולים המתאים ביותר לצרכי הבעלים והחתול וכל כמה זמן יש להחליף חול בארגז? הנה כל התשובות:
בניגוד לחיות מחמד אחרות, חתולים נחשבים "אנינים" יותר ורגישים לשינויים. לכן, קיימים היום בשוק עשרות סוגי חול לחתולים, הנבדלים באיכותם, בריחותיהם, במאפייניהם וגם במחירם – על מנת לאפשר התאמה מושלמת לכל חתול (וגם לבעליו).
למה לקנות חול חתולים מיוחד, אתם שואלים?
ובכן, איסוף חול פשוט מהגינה השכונתית או מכל מקום אחר עשוי לסכן את החתול שלכם. אף פעם אינכם יכולים לדעת אילו בעלי חיים עשו צרכים בחול שהכנסתם הביתה וכך, עשוי החתול שלכם להידבק בשלל מחלות. בנוסף, לחול רגיל יש יכולת ספיגת נוזלים מועטה מאוד והוא איננו מנטרל ריחות – מה שיקשה את ניקוי הארגז וגם – יהפוך את החיים בבית לקצת פחות מבושמים..:)אז עכשיו אתם עומדים מול המדפים העמוסים, מגרדים קצת בראש ולא יודעים במה לבחור? תנו לנו לעזור. סוגי חול לחתולים מתחלקים לשלוש קטגוריות עיקריות: חול חתולים פשוט, חול חתולים סופג וחול חתולים מתגבש. הנה כל מה שצריך לדעת:
- חול חתולים פשוט: חול רגיל לחתולים ללא תכונות מיוחדות, אך בניגוד לחול מהחצר – עם חול החתולים הקנוי אתם יכולים להיות רגועים שהחול נקי והחתול שלכם יוותר בריא. החול מתאים לשימוש בעיקר במרפסות משום שהוא גורם לכלוך ואבק רב בסביבת הארגז, והוא נחשב לחול החתולים הזול ביותר (ישנם מותגים המוסיפים לחול זה ריחות שונים שמטרתם להסוות את ריח הצואה והשתן של החתול).
- חול חתולים סופג (לא מתגבש): כשמו כן הוא, לחול סופג יכולת ספיגה גבוהה מאוד של נוזלים והוא מיוצר כך שינטרל את ריחות השתן. החול נחשב זול יותר מחול החתולים המתגבש ויש להחליפו בערך אחת לשבוע, כאשר המצע מגיע לקיבולת יכולת הספיגה שלו.
חול החתולים הסופג, מתחלק גם הוא לשלושה סוגים עיקריים:
חצץ סופג: בעל יכולת ספיגה נמוכה יחסית ויש להחליפו מדי יום או יומיים. מגיע בשקים גדולים של כעשרה קילוגרמים ונחשב לזול יחסית. אינו מנטרל ריחות.
חול קריסטלי: חול חתולים קריסטלי הינו חול העשוי מחומר סינתטי שנקרא "סיליקה ג'ל" והוא מסוגי החול הסופג הנפוצים והפופולריים ביותר. החול הקריסטלי קיבל את שמו כיוון שגרגיריו השקופים-לבנים נדמים כקריסטלים קטנים. כיוון שלחול הקריסטלי רמת ספיגה גבוהה מאוד – הוא מאפשר לשתן להיספג ולהתאדות ומייבש את הגללים – וכך, מאפשר ניקיון יעיל וקל יותר של שירותים לחתולים. כשגרגיריו של החול הקריסטלי הופכים צהובים – יש להחליפו (בערך פעם בשבוע/שבועיים).
חול שבבי עץ סופג: לא בדיוק חול לחתולים, אלא שבבי עץ הסופגים את השתן ביעילות ומתנפחים (יש להחליפם מדי שבוע/שבועיים). לקטגוריה זו משתייכים גם מצעים מנסורת וניירות ממוחזרים – מצע לחתולים ידידותיים לסביבה!
- חול חתולים מתגבש: החול המתגבש הוא כנראה ממצעי החתולים הפופולריים ביותר כיום, כיוון שהוא מאפשר ניקוי מהיר וקל של הארגז. הוא אמנם יקר יותר – אך נדרשת ממנו כמות קטנה. כשמו כן הוא – במגע עם שתן – החול מתגבש והופך לגוש מוצק ואילו החול שסביבו נשאר נקי. כך, ניתן לסלק את גושי השתן (וגם את הצואה) להוסיף מעט כ רענן ולהימנע מריקון הארגז כולו מדי שבוע. חול מתגבש מסייע בשמירת ארגז חול נקי וריחני יותר ומונע טרחה מרובה מבעלי החתול. יחד עם זאת, גם בשימוש בחול מתגבש – יש לזכור לנקות את הארגז כולו מדי חודש או חודשיים. במדף החול המתגבש תוכלו למצוא סוגים רבים ושונים של חול, שיאפשרו התאמה מושלמת לחתול שלכם: חול שבבי עץ מתגבש, חול אורגני וגם חול העשוי מפולי סויה.
נו, אז חול לחתולים מתגבש או חול לחתולים סופג?
אם עדיין לא החלטתם, זכרו שמדובר בעיקר בטעם אישי, שלכם ושל החתול (רוב החתולים מעדיפים חול מתגבש, כיוון שכך הם יכולים "להזיז" הצידה גושי שתן שמפריעים להם לשימוש חוזר בארגז). חשבו כמה זמן תרצו להקדיש להתעסקות עם הארגז של החתול שלכם, החליטו כמה כסף אתם מעוניינים להשקיע ובעיקר – התאימו את החול לצורכי החתול (האם הוא נמנע מריחות מבשמים חזקים? האם הוא זקוק לחול היפואלרגני? התייעצו עם המוכר בחנות ובמידת הצורך – גם עם ווטרינר).
כדי להקל על ההחלטה - אספנו לכם כמה קריטריונים ושיקולים, בהם שווה להתחשב בעת בחירת חול לחתול שלכם:
מיקום: היכן ממוקם הארגז שלכם? אם במרפסת – אולי תוכלו להתפשר על חול חתולים זול יותר, אבל אם מיקמתם אותו בתוך הבית – שווה להשקיע בחול חתולים איכותי שלא יפזר אבק ולא ישאיר לכלוך על כפות החתול. בהתאם – בחרו את רמת הבישום ואת הריח שתרצו שיופץ בבית בכל פעם שהחתול יטיל את מימיו.פרווה: התייעצו עם המוכר ובחרו חול לחתולים אשר לא יידבק בקלות לפרוות החתול שלכם. אם אתם בעלי חתול עם פרווה ארוכה – שווה לרכוש חול חתולים ייעודי למטרה זו.
חוזק הגושים: אם בחרתם בחול מתגבש – העדיפו את זה שחוזק הגושים שהוא יוצר הוא הגבוה ביותר. כך, גושי השתן לא יתפרקו בקלות אם החתול ימעד עליהם בטעות.
ספיגה: ככל שחול החתולים שבחרתם הינו בעל כושר ספיגה גבוה יותר (חול קריסטלי, למשל) כך תוכלו לנקות את הארגז בתדירות נמוכה יותר ו"להתעסק" איתו פחות.
מחיר וזמן: בחרו בהתאם לכיס ולזמן הפנוי שתרצו להשקיע בניקיון הארגז – ייתכן שתוכלו לשלם פחות אם תבחרו להשקיע יותר זמן בניקוי ארגז החול של החתול שלכם וההפך. (אם תציצו – תוכלו למצוא שלל דילים משתלמים על מארזי החול המתגבש והחול הקריסטלי ב"מחסן של חיים", במגוון מותגים מובילים כמו EVER CLEAN, EURO KITTY,SANICAT ועוד)
הצילו! החתול שלי לא משתמש בארגז החול!
כדי לבחור את חול החתולים המושלם - שימו לב להעדפותיו של החתול ובמקרה הצורך – החליפו את סוג החול פעם או פעמיים עד הגעה להתאמה מדויקת. אם החתול שלכם אוהב את החול שבחרתם – קטנים הסיכויים שתאלצו להתמודד עם הימנעות שלו משימוש בארגז החול – תופעה שמתסכלת רבים והבטחנו להתייחס אליה בתחילת המאמר.
הימנעות משימוש בארגז הצרכים היא כנראה בעיית ההתנהגות הנפוצה ביותר אצל חתולים. אך בעלים מסורים רבים אינם יודעים כי לתופעה זו לרוב שלוש סיבות עיקריות:
- בעיות רפואיות: חתולים שסובלים מבעיות במערכת השתן עשויים לקשר אותן לארגז הצרכים ולהימנע משימוש בו, תוך מחשבה שאם "יתפנו" במקום אחר – הכאב יפחת או יחלוף. לעתים, החתול ימנע ממתן שתן, המכאיב לו, עד שלא יוכל עוד ויאלץ להטיל את מימיו מבלי שהספיק להגיע לארגז.
- מתח ולחץ: לעתים, מתן שתן מחוץ לארגז היא דרכו של החתול לאותת לבעליו שהוא סובל מסטרס.
- מורת רוח ממצב ארגז הצרכים: החתול שלכם עשוי להימנע משימוש בארגז כיוון שמגע החול שבחרתם לא נעים לו, ריחו של חול החתולים מרתיע אותו (במקרים כאלה כדאי להחליף ניחוח או לבחור בחול לא מבושם) או שפשוט לא ניקיתם את הארגז בזמן.
על מנת שתוכלו להימנע מבעיית התנהגות שכזו על בסיס חוסר שביעות רצון של החתול – היו קשובים לצרכיו ולהתנהגותו ובחרו חול חתולים בחוכמה.
להיות נקי כמו חתול
כיוון שחתולים הם חיות נקיות מאוד, גם אתם, הבעלים, נדרשים לסטנדרט גבוה - אז איך נשמור על בית נקי ומבושם, על ארגז חול רענן וחתול מרוצה? הנה כל התשובות:את ניקיון הארגז נחלק לשניים: ניקיון יומי "קליל" ומהיר וניקיון שבועי/חודשי משמעותי.
את הניקיון היומי כדאי לבצע בעזרת כף להרמת צרכים מחוררת מיוחדת (שדומה לכף סינון שתמצאו בכל מטבח) איתה נוכל לסנן את גושי השתן (אם מדובר בחול מתגבש) ואת גושי הצואה (בשאר סוגי חול החתולים). שליית הגושים ובהתאם לסוג החול – כיסוי בחול רענן, תאפשר לשמור על ארגז נקי יחסית ולמנוע ריחות רעים בבית. את הניקיון היומי נבצע בכל סוגי חול החתולים מדי יום ביומו.
הניקיון השבועי או החודשי (בהתאם לסוג החול שבחרתם) יכלול את ריקון הארגז כולו, שטיפה קפדנית שלו עם מים וסבון ומילוי חול חדש.
כך תדעו באיזו תדירות לנקות את הארגז שלכם בהתאם לסוג חול החתולים שבחרתם:
חול חתולים פשוט: את גושי הצואה יש לנקות מדי יום ואת החול שבארגז נחליף לגמרי בכל יומיים – שלושה.
חול חתולים סופג: פרט לניקיון היומי, נחליף את המצע כולו ברגע שנרגיש שהחול הגיע למיצוי כושר הספיגה שלו – כלומר, גרגירי המצע נפוחים, ספוגים נוזל ולחים (בערך מדי שבוע).
חול קריסטלי: גרגיריו של החול הקריסטלי הינם שקופים – לבנים ולעיתים מתווספים להם גרגירים כחולים וירוקים. כאשר הגרגירים הופכים צהובים – יש להחליף את מצע החול הקריסטלי לגמרי (בממוצע – מדי כשבוע/שבועיים). גם את החול הקריסטלי, כשאר סוגי החול, יש לנקות מגושי צואה מדי יום.
חול מתגבש:החול שדורש הכי פחות "התעסקות". יש לנקות את גושי השתן והצואה עם כף מדי יום ואז למלא חול מתגבש רענן בהתאם לכמות החול שנזרקה. באופן תיאורטי – גם אם לא תרוקנו את הארגז לגמרי אף פעם, אבל תקפידו לנקות את הגושים ולמלא בחול מתגבש חדש – הארגז יוותר נקי, רענן ומבושם (עם זאת, אנו ממליצים לרוקן את החול המתגבש מדי חודשיים ולנקות את הארגז עם סבון, על מנת לשמור על היגיינה מיטיבית של החתול והבית שלכם).
דגשים חשובים לקראת סיום:
-
לאחר שסיימתם את ניקיון הארגז – הקפידו על שטיפת ידיים עם מים וסבון, זאת כדי להימנע מחיידקים, טפילים ומזיקים שעשויים להימצא בצואת החתול שלכם (כמו בכל צואה אחרת).
- לחוויית עיכול נעימה ובריאה יותר עבור החתול וחוויית פינוי נעימה יותר של הארגז עבורכם - מומלץ להקפיד על מזון לחתולים ברמה גבוהה
- אם ברשותכם שני חתולים או יותר – דאגו שלכל אחד יהיה ארגז משלו. חתולים זקוקים ל"טריטוריה" נפרדת כדי להטיל שתן וצואה, וחלוקה כפויה עשויה לגרום להם לסטרס וגם להמון בלגן ולכלוך בבית.
- אם אתם מגדלים כלב – הרחיקו אותו מארגז הצרכים של החתול. לכלבים יש נטייה לפשפש בחול החתולים שבארגז – מה שגורם להרבה בלגן ולעיתים הם גם נוטים לאכול את צואת החתול. מסיבות בריאותיות והגייניות – יש למנוע מהם את ה"מעדן" הזה.
- הקפידו לשטוף את הארגז היטב מדי חודש ולייבש אותו לגמרי לפני שתמלאו חול חתולים חדש – זה יקל על ריקון הצואה הבא!
- אותו לגמרי לפני שתמלאו חול חתולים חדש – זה יקל על ריקון הצואה הבא!